close button

Ads Header

,

Pages

" COPYSPACE " - MEMBANTU ANDA MENJEJAK SI COPYCAT


Samada anda pernah menjumpai entry anda di copy paste oleh individu tidak bertanggungjawab atau tidak, blog4u ingin berkongsi satu teknik untuk mengetahui seterusnya menjejaki si copycat tersebut

Melalui cara ini, anda  dapat melihat jika ada diantara entry atau post anda yang di copy paste bulat-bulat yakni 100% mahupun yang di copy tetapi telah diedit. Mungkin si copycat ingat beliau boleh terlepas jika mengedit sedikit entry tersebut, sebenarnya tidak!!..

Melalui copyspace. anda akan diberitahu sekiranya entry tersebut telah diambil dan diedit semula mahupun yang 100% dicuri bulat-bulat..

Copyspace juga, boleh memberitahu kita secara terus jika ada diantara entry terbaru kita dicopy paste secara email..Notis akan dihantar melalui email dan seterusnya url si copycat ini tadi akan ditunjukkan kepada anda...( ****** kau ingat kau boleh lari?..)..tapi cara ini memerlukan anda menjadi atau membeli premium / langgan produk ini..Kalau setakat nak search url anda, ianya free..

Melalui copyspace ini jugalah, blog4u menjejaki siapa yang meng copy paste kan entry tertop blog4u itu..( didalam entry blog4u yang sebelum ini, mengenai copycats )...

So, sekarang blog4u mengesyorkan anda menyemak dengan cara memasukkan url anda kedalam ruangan copyspace tersebut. Jadi kalau sudah semak, atau terjumpa si copycat tersebut, terpulang lah pada kawan-kawan blogger nak buat apa...Bagi blog4u, jika artikel tersebut sudah diedit, dan ditulis semula, tak mengapa, tetapi bagi yang 100% copy and paste..itu tidak boleh dimaafkan..blog4u terpaksa menghentam sampai lebam!!

Dibawah ini, blog4u menunjukkan sedikit contoh url yang telah blog4u semak..blog4u menyemak url saudara abgteror kita..( jgn marah bro )..

sila klik utk besarkan...

Keputusannya...setakat ini page tersebut, tiada lagi dicopy paste..( jangan risau abgteror )..
So, bagaimana pula dengan page blog4u??..kalau tak ada tak kanla entry mengenai copycats ni blog4u keluarkan dua hari berturut-turut kan...apa kata anda sendiri yang tengok..dan nilaikan 100% atau tidak dengan entry blog4u yang top post tu...nilaikan sendiri..Tapi  apa yang lebih penting??..semak dulu url anda!!!..

Post mengenai copyspace ini, blog4u dapat infonya melalui justkhai.com ( da gtau justkhai ye )..dan entry ni 100% tak sama dengan justkhai..

jadi, berjaga-jagala pada si copy kucen!..anda sentiasa kami perhatikan!!..watch out!!... 

4 comments:

pneumedic said...

bukan x suke kucen, ye suke sangat, tapi ni kucen spesis suke mencakau n menggigit dari belakang..!!

bella bell said...

si kucing jahat..hehhee

Hafidzah Hafidz said...

waaaa~ nak try laaa..fiza nak check post fiza..hehe mane tau ada yang copy mopy kan >.<

Madi Jurufoto said...

wah.. tqvvm.... info yg sgt berguna...

Post a Comment

All Time Most Popular Movie

Disclaimer

Please note that NONE of the files listed on this blog are stored on the site. We only serve to index contents available from other sites as a convenient and easy way for our visitors to find files that have been shared by their respective copyright owners.

As such, blog4u DO NOT claim ownership rights of any documents and/or materials accessible or made available on this site, nor assume any responsibility for the contents on any externally-linked site or for any links on any externally-linked site. Use of this site is therefore solely at your own discretion.

If you believe that your copyrighted material may have been unintentionally infringed, please write to us directly for immediate removal. All those link not beeing hosted by blog4u..Ij was taken from 3rd party and been credited to them.