close button

Ads Header

,

Pages

Tutorial...(Cara Hidden/Auto Hidden Navbar Di Blog)


click to zoom


Apakah kegunaan Navbar?..Penting kah Navbar ni??..Disini ada satu tutorial yang dibenarkan oleh empunya entry untuk dicopypaste 100% atas sebab backlink..Walaubagaimana pun, blog4u tetap mengubah sepatah dua kata juga, supaya tidak dicop copycats ( sibuk mengata orang,nanti sendri yang kena ) ;)..disini blog4u akan ajar korang cara nak hidden atau auto hiddenkan navbar di blog korang. Contoh auto hidden korang boleh tengok di navbar blog4u ni...Cara-cara nak buatnya amat mudah.Korang hanya perlu mengikuti langkah-langkah berikut:-



Langkah 1

Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Copy dan paste code ( untuk hiddenkan navbar ) di bawah sebelum atau di atas code ]]></b:skin>


#navbar-iframe {
display:none;
}


Atau anda juga boleh mengunakan code di bawah ini dan copy paste di bawah code


<style type=’text/css’>
#navbar-iframe {display:none;}
</style>


Untuk Auto Hidden pula copy dan paste code di bawah sebelum atau di atas code body {


#navbar-iframe{opacity:0.0;filter:alpha(Opacity=0)}#navbar-iframe:hover{opacity:1.0;filter:alpha(Opacity=100, FinishedOpacity=100)}



Save dan lihat hasilnya...

Jika ada sebarang pertanyaan boleh terus ajukan kepada budak nakal..seperti link dibawah..semoga berjaya.

 Sumber:
Read more

" COPYSPACE " - MEMBANTU ANDA MENJEJAK SI COPYCAT


Samada anda pernah menjumpai entry anda di copy paste oleh individu tidak bertanggungjawab atau tidak, blog4u ingin berkongsi satu teknik untuk mengetahui seterusnya menjejaki si copycat tersebut

Melalui cara ini, anda  dapat melihat jika ada diantara entry atau post anda yang di copy paste bulat-bulat yakni 100% mahupun yang di copy tetapi telah diedit. Mungkin si copycat ingat beliau boleh terlepas jika mengedit sedikit entry tersebut, sebenarnya tidak!!..

Melalui copyspace. anda akan diberitahu sekiranya entry tersebut telah diambil dan diedit semula mahupun yang 100% dicuri bulat-bulat..

Copyspace juga, boleh memberitahu kita secara terus jika ada diantara entry terbaru kita dicopy paste secara email..Notis akan dihantar melalui email dan seterusnya url si copycat ini tadi akan ditunjukkan kepada anda...( ****** kau ingat kau boleh lari?..)..tapi cara ini memerlukan anda menjadi atau membeli premium / langgan produk ini..Kalau setakat nak search url anda, ianya free..

Melalui copyspace ini jugalah, blog4u menjejaki siapa yang meng copy paste kan entry tertop blog4u itu..( didalam entry blog4u yang sebelum ini, mengenai copycats )...

So, sekarang blog4u mengesyorkan anda menyemak dengan cara memasukkan url anda kedalam ruangan copyspace tersebut. Jadi kalau sudah semak, atau terjumpa si copycat tersebut, terpulang lah pada kawan-kawan blogger nak buat apa...Bagi blog4u, jika artikel tersebut sudah diedit, dan ditulis semula, tak mengapa, tetapi bagi yang 100% copy and paste..itu tidak boleh dimaafkan..blog4u terpaksa menghentam sampai lebam!!

Dibawah ini, blog4u menunjukkan sedikit contoh url yang telah blog4u semak..blog4u menyemak url saudara abgteror kita..( jgn marah bro )..

sila klik utk besarkan...

Keputusannya...setakat ini page tersebut, tiada lagi dicopy paste..( jangan risau abgteror )..
So, bagaimana pula dengan page blog4u??..kalau tak ada tak kanla entry mengenai copycats ni blog4u keluarkan dua hari berturut-turut kan...apa kata anda sendiri yang tengok..dan nilaikan 100% atau tidak dengan entry blog4u yang top post tu...nilaikan sendiri..Tapi  apa yang lebih penting??..semak dulu url anda!!!..

Post mengenai copyspace ini, blog4u dapat infonya melalui justkhai.com ( da gtau justkhai ye )..dan entry ni 100% tak sama dengan justkhai..

jadi, berjaga-jagala pada si copy kucen!..anda sentiasa kami perhatikan!!..watch out!!... 

Read more

COPYCAT CARA MUDAH NAK BLOG POPULAR?!

BEWARE!!!
SEARCH KAT GOOGLE, MUNGKIN ADA ENTRY ANDA YANG ANDA CIPTA SEHARI SEMALAM, DICOPY PASTE BULAT BULAT DAN SIAP DALAM MASA 1 MINIT SAHAJA!!

First of all...I HATE COPY CAT!!!!.. Ya..i hate copy paste..yang paling aku hate la..100% copy paste..Tanpa ada edit atau cipta satu dua ayat baru..Yang tarak boleh tahan tu, sampai kadang-kadang ada ayat yang boleh membuatkan pembaca tu, terfikir, apasal lak lain macam saja entry ni..ye la, kalau aku letak nama aku dalam entry tu pun bukan si copycat tu nak edit pu, main paste je bulat-bulat ( xke kantoi? ). 

Sampai ada reader yang tanya awak copy entry sapa ni?.Saya macam pernah baca la, sebijik!..Baru tadi aku diberitahu ada orang copy kucen entry aku, entry tertop aku plak tu..Aku tak pernah marah kalau nak copy, ambil la teh sekali pun kalau ada, tapi beritahu lah, tak pun kreditkan ke blog yang empunya entry, baru la si original tu tak marah. Aku pun ada ambil entry orang lain, macam movie- movie yang korang download tu, tak semua datang dari file upload aku, tapi aku bagitahu kepada admin blog tu dan kreditkan ke blog dorang, siap link kan lagi blog dorang kadang-kadang tu..aku siarkan dengan cara aku sendiri.
Aku rasa korang yang lain pun mesti pernah di copy cat kan?..apa korang rasa, apa korang buat?..Yang pastinya tak semua suka, ada juga yang tak ambil kesah pun..Tapi jangan sampai lah, ada blog yang sebijik macam korang pula nanti yaa...Kalau tak percaya, search lah kat google, tentang copycat ni, ramai yang mengaku ada blog sebiji macam dorang..Haa..aku tak marah, tapi tolonglah beritahu..

So, pada si copy cats tersebut, nak copy and paste juga entry aku yang ni ke??...perlu kah aku reveal url kau kat sini??..HAA NAK COPY SILAKAN LAH!!... jangan sampai seluruh blogger tahu aktiviti kau ni..tukar lah tajuk blog kau kepada copycat.sdn.bhd!!

Hairan kenapa tak copy je entry blog yang famous macam Ben Ashaari ke Redmummy ke Eyriqazz ke, ni blog kurang bajet ni la nak dicopycats..

p/s : aku x marah pada kau ******.....tapi aku pesan kau hentikan lah benda ni,,share dengan cara yang betul..tunjukkan kekereatifan kau tu bukan dengan cara copy n paste..100% plak tu..
Read more

SPECIAL GIVEAWAY FROM MOSCOW!

Giveaway dari jauh ni..kali ini Giveaway terbang dari Moscow,Rusia..Buat pengetahuan semua ini adalah penyertaan Giveaway or contest aku yang PERTAMA kalinya..Adakah penyertaan pertama kali aku ni, membawa tuah kepada aku..sama-sama lah kita saksikan..Disini aku nak promote giveaway ni kepada semua rakan-rakan blogger yang singgah ke mari..yaa..mari sokong aku..eh mari sokong Giveaway from Moscow ni..anjuran kak nor kita..Macam mana nak join?..Apa hadiah nya?..haa..Pasti menarik untuk dijawab soalan itu..apa kata korang ikut je ok..
NAK TAHU SYARAT-SYARAT NYA???..

Syarat-syaratnya : <<<<-----( MUDAH JE..INGATKAN SUSAH )

  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member   kan?)<<<---Ekele..mestila kene ade blog kak nor oi..haha
  2. Anda dijemput menjadi follower http://norakhtar.blogspot.com (tiada paksaan)<<--jadilah follower..kak nor best ( ayat bodek hehe )
  3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr  no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:) 
  4. Tag 5 orang rakan blog anda(nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag. 
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan  giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact. <<--ini yang penting tau!!
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011.<<--lepas raye cina huhu 
Disini aku nak tag 5 orang ni..harap-harap dorang pun join lah..

1. abgteror
2. -RuSh D-
3. Nur Yusra
4. ammboi / MYAMM TODAY
5. M@T@HaW

Komen ikhlas tentang kebaikan GA - GA ni bukan sahaja membolehkan kita memenangi hadiah yang ditawarkan,tapi bagi aku the most important, kita dapat mempromosikan blog kita pada rakan-rakan blogger..serta menambahkan rakan blogger ni..And sudah tentulah..penganjur GA, pastinya akan lebih dikenali ramai, melalui taging dan penyertaan GA dari para blogger..:)
Komen ikhlas tentang keburukan GA - yang pastinya tidak semua akan dapat hadiah, GA yang kurang umphh! pasti akan kurang sambutan, musim GA kita dihujani ramai visitor, tetapi bila GA dah tamat, belum tentu lagi peserta-peserta GA tu akan berkunjung ke page kita..semata-mata kerna GA~!

Nak tahu  dengan lebih lanjut?..lawati --->>> http://norakhtar.blogspot.com/2011/01/specia-giveaway-from-moscow.html


Read more

NABI MUHAMMAD DAN ALLAH S.W.T DIHINA DI FACEBOOK


Sorry to say..Tujuan aku bukan hendak melancarkan perang agama..tetapi petikan di atas ni..DAH MELAMPAU!!..macam-macam hinaan aku tengok kat atas ini..Agak-agak orang islam akan suka kah kalau baca benda-benda mcam ni?..Aku sendiri pun marah..aku rasa macam nak jejak sampai dapt sahaja budak dua EKOR ni...
Jangan hina agama lain..buruk jadinya..Tujuan aku bukan hendak wujudkan apa-apa anti..
macam yang aku poskan mengenai bendera israel dalam pc kita sebelum ini..Tapi, kutukan due ekor ni macam dah melampau laa...Hina nabi muhammad tu,pada akhir ayat dia tu..AKU MARAH..

p/s : aku bukan anti sesiapa..sekadar mengingatkan sesama kita..terpulang pada penilaian pembaca..grrrr!!!
Read more

BETUL KAH WUJUD IMEJ BENDERA ZIONIS / ISRAEL DALAM SETIAP PC??..SABOTAJ KAH?


INILAH GAMBAR BERLATAR BELAKANGKAN BENDERA ISRAEL YANG HEBOH DIPERKATAKAN,YANG BERADA DI SETIAP PC/LAPTOP MAHUPUN NETBOOK SETIAP ORANG DIDUNIA INI..YAA..TERMASUK ANDA YANG MEMBACA SEKARANG!!


Heboh mengenai kewujudan imej bendera israel di dalam setiap pc dan laptop setiap orang yang memilikinya. Bagaimana perkara ini boleh di ketahui?..Berdasarkan dari mana aku sendiri pun tidak pasti, tapi jika dilihat betul-betul memang ada KEBENARANNYA!!..
Sebab apa aku berkata begitu??..sebab aku sendiri telah menyemak dan melihatnya..memang ADA!!..Jadi ramai yang mengatakan dan menyebarkan supaya imej tersebut di padam. Akan berlaku apa-apa kesan kah pada pc kita sekiranya ia di padamkan??..Jawapan nya aku sendiri tidak pasti, pendapat mengatakan cuma gambar sahaja.Lagipun aku sendiri sudah memadam imej tersebut. Tak la jadi apa-apa setakat ni la..
Persoalan nya, adakah benda ni, secara kebetulan atau ada agenda tertentu pihak yang tersebut??..Fikirkanla...
Bagaimana korang nak cek dan nak tengok samada dakwaan ni betul atau tak??..Ini caranya!

Buka komputer/laptop anda pada direktori C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10, cari gambar bernama / bernombor J0285926 . Anda akan temukan gambar Lambang/bendera zionis Israel lengkap (persis dengan warna aslinya) dengan lilin (sarana ibadah mereka). Gambar tersebut ada disemua PC di seluruh dunia.

Korang kena tengok betul perkataan yang aku bold dan highlight tu.. !!!..


Jumpa x??..korang rase nak delete x lepas korang jumpa tu?..terpulang lah, aku cuma menyampaikan, terpulang pada penerimaan masing-masing...
Pesanan aku??..kalau rasa baik, sebarkan lah kepada kawan-kawan kita..


p/s : aku bukan menyebarkan fahaman anti sesiapa, aku cuma menyebarkan...info..
Read more

MAHER ZAIN - THANK YOU ALLAH ( FULL ALBUM DOWNLOAD )

Maher zain is one of the most breaktrough artist that had a lot of talent today..He hit single 'Rest of my life ' been played by all around the world. He are from Lubnan.
This one of my favourite artist, listen to his song make me feel comfortable and relaxing, more islamic in his song.

Sedikit mengenai Maher Zain........
Maher zain merupakan salah satu artis yang berasal dari Lubnan , Namun, keluarganya telah berpindah ke Sweeden ketika dia berumur 8 tahun dan meneruskan persekolahannya dan kemudian masuk universiti sehingga dia mendapat sarjana dalam bidang Aeronautik Enginering.
Hasratnya yang kuat untuk muzik membuatkan beliau  menghabiskan masa akhir di sekolah dengan teman-temannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimentasi dalam segala hal berkaitan dengan muzik.


Setelah terlibat sekian lama dalam bidang muzik di Sweden sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan oleh RedOne seorang penerbit muzik yang berbakat dan meningkat naik dalam bidang muzik di Sweden. Maher mula bekerja dengan RedOne sebagai artis dari Sweden dan kemudian pindah dengan dia ke New York. Selama beberapa tahun ia berada di tengah-tengah kesibukan kota New York, mereka bekerjasama dengan artis seperti Kat Deluna di album debutnya yang termasuk lagu yang mendapat hits seperti ‘Whine Up’ dan ‘Run the Show’.

Maher Zain - Thank You Allah Album
01.Always Be There.mp3
02. Ya Nabi Salam Alayka.mp3
03. Inshallah.mp3
04. Palestine Will Be Free.mp3
06. Allah Allah Kiya Karo (Ft Irfan Makki).mp3
07. The Chosen One.mp3
08. Baraka Allah Lakuma.mp3
09. For The Rest Of My Life.mp3
10. Hold My Hand.mp3
11. Awaken.mp3
12. Subhana Allah (Ft Mesut Kurtis).mp3
14. Ya Nabi (Arabic Version – Bonus Track).mp3
15. Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus Track).mp3

credit to 4shared
Read more

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA 2011 |THE MALAY CHRONICLES - BLOODLINE 2011 - Mediafire


HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA 2011 |THE MALAY CHRONICLES - BLOODLINE 2011 - Mediafire:
Genre :Action / Epic
Director: Yusry Abdul Halim
Language: Malay /English

Cast:
Stephen Rahman-Hughes, Jing Lu,
Gavin Stenhouse, Craig Robert
Fong, Eric Karl Henrik Norman,
Keith Chong, Keith Chong,
W. Hanafi Su, Dato' Rahim Razali,
Khir Rahman, Ummi Nazeera,
Nell Ng, Jehan Miskin, Umi Aida,
Kuswadinata, Mano Maniam,
Ravi Sunderlingam
Storyline :
Based loosely on the 16th century historical document entitled ‘The Malay Annals’, ’The Chronicles of Merong Mahawangsa’ is an action-packed epic feature film, with mythical characters, magical moments and dazzling visual-effects sequences. Merong Mahawangsa was a descendant of Alexander the Great, a renowned naval captain and traveler who came to Asia several hundred years ago. 

The year is 120 AD… a time when the Roman Empire is at the height of its power, during the reign of Hadrian – one of the Five Good Emperors. Meanwhile in China, the Han Dynasty is firmly cemented as the ruling empire and is expanding into Central Asia… one hundred years before the period of the Three Kingdoms. As the Roman fleet did their repairs and traded in Goa, they asked Merong Mahawangsa to escort a Roman prince to Southeast Asia, to wed a beautiful Chinese princess from the Han Dynasty. The Chinese princess and the Roman prince are supposed to meet halfway and be married on neutral grounds. 

However, the pirate nation of Geruda had other plans. They decided to kidnap the Chinese princess and use her as ransom. En route to the Straits of Melaka, Merong Mahawangsa’s fleet was attacked by Geruda’s forces while stopping at a small island to replenish supplies.
Will Merong Mahawangsa be able to rescue the Princess and re-unite her with her betrothed in a marriage that is set to bring together two great civilizations from the East and West ?


HD TRAILER THE MALAY CHRONICLE -BLOODLINE - ENGLISH VERSION




HD QUALITY - HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA - MALAY VERSION



Download Mediafire

part 1
part 2
part 3
part 4

join file using Hjsplit <<---here

like this film ??..support it here<<---

 credit : JieAzzMovie

related search : hikayat merong mahawangsa(2011) pprip.mediafire, hikayat merong mahawangsa 2011 ppvrip mediafire download, hikayat merong mahawangsa free download blogspot mediafire / megaupload / fileserve / filetubes, the malay chronicle bloodline 2011 mediafire, hikayat merong mahawangsa 2011 kru films free mediafire, the malay chronicle bloodline 2011 dvdrip mediafire download, free movie link 2011, free download mediafire malay movie


Read more

BLOGWALKING DENGAN CARA MUDAH


BLOGWALKING-apa itu blogwalking??..korang tahu ke?..jalan-jalan cari makan ke?..lebih kurang la..jalan-jalan cari kawan bagi aku..baru-baru ini, aku jalan-jalan dan terjumpa satu artikel untuk blogwalking dengan mudah dan yang penting 'HALAL'..Ade ke blogwalking secara haram ini??..jawapan dia ADA!!..sebab apa aku kata ada,sebab aku sendiri pernah buat..yaa,.,aku akui,dan minta maaf kerana tidak tahu autoblogwalking itu, salah disisi undang2 blog hehe,..cuma sekali sahaja aku pakai, memandangkan usia blog aku ini yang baru aje sebulan,,aku pun tidak tahu mengenai hal ini,sampai la diberitahu oleh seorang kawan yang agak2 nsem juga iaitu broTeror..oleh hal yang demikian aku akui kesalahan aku dikhalayak ramai..Eden TOBAT!!..Di sini aku nak bagitahu, yang software tu banyak masalahnya, aku beli dgn harga rm50.00 dibank in ke satu akaun,dr sebuah blog ( perlu ke aku bgtahu nme die?..)..benda ni cuma boleh pakai sekali sahaja,sekiranya kita pernah komen di shoutmix seseorang tu,autobw ni, akan skip ke shoutmix yang lain,maknanya korang xboleh double komen kat situ..( agak-agak korang faham ke apa aku terangkan ni..)..harap-harap fahamla..boleh double komen tapi sela masanya kena adalah..dan satu lagi..benda ini sebenarnya lambat..dan yang paling penting, benda ini TIDAK BANYAK MEMBANTU PUN SEBENARNYA..itu yang korang kena ambil perhatian..wat rugi rm50.00 je..disebabkan keghairahan nak dapat banyak pageview la kita buat kerja bukan-bukan ini..buat orang marah saja buat apa kan..
OK..kat sini aku nak kongsi satu cara blogwalking yang aku rasa halal la..halal sebab dua-dua pihak dapat untung..apa kata korang tengok sendiri..terpulang pada pendirian masing-masing..Apa apa pun..blogwalking la dengan sebetulnya..anyway,i'm sorry..:(..korang maafkan aku x..sedih ni..eden tobat dah..

Easy Blogwalking <<<<----- please clik this link / klik link ini

aku rasa dengan cara ini, lagi senang untuk blogwalking..mungkin memudahkan sikit..kalau aku salah, tolong betulkan..
credit to : abgteror sbb mentobatkan den..hehe
Read more

CHURP-CHURP YANG BUDIMAN

 EARNING PERTAMA DALAM DUNIA BLOGGER

Tersenyum kambing, bangga dan sebagainya menyelebungi diriku,tatkala aku menyemak acc burung biru aku tadi, dapat RM 0.40 ( 4 kupang ) haha..ade 99.60 more to cash out..sebulan sudah aku berblogging ni, sebulan 4posen, bpe lme lagi nak cukup 100 ni?..haha..Tapi tak apa, nak tunggu nuff punya kempen tak masuk-masuk pun lagi - sedih woo - tapi tak apa, bru sebulan, page view nmpk meningkat,, so korang sudah dapat earning si burung biru ni ke?..aku ada soalan lah,berapa banyak unique and click ni diperlukan untuk nuffnang bagi iklan kat blog kita?..ade sape-sape punyai jawapan?..
Read more

MERLIN 2010 - [COMPLETE SEASON 3] MKV. with Substitle

Storyline :
 Merlin is a young sorcerer who arrives at the city of Camelot, after his mother arranges for him to stay with
Gaius, the court physician. He discovers that the king, Uther Pendragon, has outlawed magic and has imprisoned the last great dragon deep under the city. The dragon informs Merlin that he has an important destiny to protect Uther's son, Arthur, who will bring forth a great Kingdom. When he meets Arthur for the first time he believes that he is arrogant and Arthur views Merlin as subservient, as Merlin has to keep his magic a secret or face execution at the hands of Uther.
Morgana is Uther's ward with the power of prophetic foresight, which frightens her and which she keeps secret. Guinevere, whom she calls "Gwen", is her maid servant and close friend. The first series focused on the development of Merlin and his friendship with Arthur. The second series focuses more on development of the other cast members. Some of the central themes of the series are the budding romance between Arthur and Gwen and Morgana's struggle to control her powers, the latter eventually being corrupted by evil due to Uther's actions.
Other characters from Arthurian legend have also appeared. Lancelot longed to become a knight but was unable to do so because of his birth as a commoner. Mordred has appeared as a Druid boy who formed a bond with Morgana (in the legend he is either her nephew or her son), and it has been predicted by the dragon that Mordred will be the cause of death of Arthur (in the legend this occurred at the Battle of Camlann). Mordred and occasionally the Great Dragon refer to Merlin by his Druidic name, Emrys (the Welsh form of Ambrosius); Ambrosius Aurelianus was a historical figure that Geoffrey of Monmouth partially merged with Merlin[citation needed]. Excalibur is an ordinary sword that becomes enchanted by the Great Dragon and is later thrown into a lake (in the legends, this was the sword Nimueh gave to Arthur).
info : wikipedia

Mediafire link
MERLIN SEASON 3 EPISODE 1-13 -[ COMPLETE SEASON 3 ]

p/s : extract the file with winrar software / 7zip - play on mkv supported player
you can download mkv player here - Kantaris player
credit to : aman_evolution
Read more

40 Episode Heavenly Sword & Dragon Sabre 2009



Details:

Title: 倚天屠龙记 / Yi Tian Tu Long Ji / Heavenly Sword & Dragon Sabre
"The wielder of Heavenly Sword & Dragon Sabre rules the world."
Aired: Oct. 23, 2009 - November 2009
Air time: Weekdays 20:00-22:00 (China time zone, GMT +8)
Broadcast network: Wen Zhou TV
Episodes: 40
Genre: Wuxia / Romance / Drama
Ethinc Genre: Chinese
Type: Mainland Drama

Main Characters:

* Ady An as Zhao Min
* Deng Chao as Zhang Wu Ji
o Shi Lei as young Zhang Wu Ji
* Liu Jing as Zhou Zhi Ruo
o Guo Bai Lu (郭柏鹭) as young Zhou Zhi Ruo
* He Zhuo Yan as Xiao Zhao
* Zhang Meng as Yin Li / Zhu Er
o Jiang Yi Yi (蒋依依) as young Yin Li
* Lu Chen as Yang Bu Hui
o Lu Zi Yi (陆子艺) as young Yang Bu Hui
* Ken Chang as Zhang Cui Shan( Zhang Wu Ji's father)
* Wang Yuan Ke as Yin Su Su (Zhang Wu Ji's mother)

Plot;
Based on the popular novel by Jin Yong Kam Yung, he also wrote Legend of the Condor Heroes and Return of the Condor Heroes, the Heavenly Sword and Dragon Sabre takes place during 14th century China during the Mongolian Yuan Dynasty, roughly 100 years after the events of Return of the Condor Heroes. After decades of struggles, famine, and bitterness which the Chinese citizens blamed on the Yuan Dynasty's misgovernment, the Martial Arts sects have begun to rebel. Prince Ruyong asks Cheng Kun, a Shaolin monk with an ulterior motive, for a plan on how to deal with the rebels.

please click on link below :

Read more

MEMBINA FUNGSI ' READ MORE ' DI SETIAP POST- BOLEH BANTU NAIKKAN BILANGAN KLIK??..

Read more ( baca lagi )..bukan -->> chipsmore ye..Tu biskut, tapi ini Read more..Dari apa yang aku baca dari sebuah blog, read more ini boleh membantu dalam meningkatkan aliran / bilangan klik pada setiap post kita..Betul ke?..Ya lah, kalau difikir kan semula, ada benarnya, cuba anda fikir, setiap post yang kita baca itu kalau menarik pasti kita nak baca sampai habis kan?..Haa..tapi kalau cuma disiarkan separuh sahaja, tidak ke membuatkan kita nak tahu kisah / maklumat selanjutnya mengenai post itu..Nak tak nak, kita kena juga lah klik pada ikon read more tersebut..Tapi mungkin ada juga lah, yang malas nak baca lagi, sebab apa, sebab kalau klik read more, nak tunggu loading lagi, melainkan post itu, betul kababooommm..maksud aku, betul-betul membuatkan orang nak baca selanjutnya la..Macam post yang korang tengah baca ini la..hehe-bergurau..ngee..
Disini aku serta link dimana aku baca info ini..harap berguna pada korang juga ye..Kalau siapa-siapa ada pendapat mengenai info ini, silalah komen ye..

membina fungsi auto read more di setiap post <<------- klik disini / click here for installing auto read more

credit to : http://maribinablog.blogspot.com
Read more

LAWAK - TAPI SEPERTI MEMPERSENDAKAN AGAMA

Yang ini aku tak pasti lah korang patut gelak ke tak, sekali tengok memanglah lawak..dua kali tengok sudah macam 'banyak main' la pulak..seolah-olah mempersendakan agam..mungkin bagi mereka ada mesej yang hendak di samapikan, tapi pasti akan ada orang yang tidak dapat mesej itu, dan anggap dorang ini, mempermainkan agama..Aku tak pasti pula video ini hasil lakonan dari negara mana, sebab ada yang kata dari singapura, ada yang kata dari negara kita..Aku tak mahu buat andaian dari mana..Bagi yang rasa ada mesej,ambillah, bagi yang tak suka,kutuklah, dan bagi yang xrasa apa-apa, anggapalah sekadar hiburan
( walaupun aku rasa berbulu jee tengok )...Apa korang rasa pulak??...

video

Jadi macam mana..Apa pula pendapat korang?..Aku memang nak tahu sangat pendapat korang..Kalau tak silap aku, lawak ini memang suda
h lama, dan dalam sitkom Senario dulu pun ada juga time sape ntah tanye pasal doa qunut,lepas tu,sorang lagi tanye qunut panjang ke qunut pendek??...Haa..sekadar hiburan boleh, tapi jangan lah melampau-lampau ye tak..

p/s : yang baik kita jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan...Selamat beramal...
Read more

M@T@HaW, Penggerak Utama Trafik-trafik Bloggers Baru???

Betul ke ni..ini adalah salah seorang blogger otai ( mengikut kata blog sahabat abg teror la )..jadi sebagai tribute kepada sahabat -sahabat ku..aku nak berkongsi info ini dengan para blogger yang lain lah..Traffic source naik mencanak dalam masa satu hari..of course la facebook source no 1,tetapi mengikut keterangan saudara @abg teror kita, M@T@HaW adala penyumbang traffic source kedua tertinggi..waa..ini sudah bagus..Tapi apa rahsia nya?..Bagaimana ini boleh berlaku dan diambil kira..adakah beliau adik kepada incik blogger atau mr google??..
haha..Apa kata korang tengok sendiri dan cuba sendiri..
klik link dibawah ini | click link below :
                              
M@T@HaW, Penggerak Utama Trafik-trafik Bloggers Baru???-via abg teror

p/s : kalau betul..beliau memang banyak membantu lah..

credit to abgteror & MaTaHaw
Read more

KENAPA AKU ANTI MOTORSIKAL?..

Kenapa ek?...aku tak anti pun sebenarnya..itu adalah tajuk bagi satu lawak yang aku tak terfikir orang akan buat..tengok sekali kreatif juga..tengok dua kali..ciss!..double meaning..tapi terpulang pada penilaian masing-masing..ini hanya untuk hiburan...semata-mata yer...


ini lah yang aku cakapkan tadi..haha..

Read more

PAK NIL TERASA HATI DENGAN ZIZAN RAJA LAWAK ??



 Betul ke apa yang aku baru baca ni..macam tak percaya saja..Tapi hairan, kenapa orang semua dah tahu, tapi aku baru tahu haa..kenapa!..kenapa!!..ini semua salah internet yang kejap ada kejap tak ada ni lah..grrr!!..
Apa pun, mungkin Pak Nil ( Aznil Hj Nawawi ) terasa sikit lah, pada Zizan a.k.a Mat jijan hehe..sebab lawak itu,ada menyebut nama arwah bapanya..( Kalau aku pun, aku marah, korang? ) ..tapi biasa lah,kalau sudah terlepas kata itu, maaf sahaja lah yang boleh di pinta..Tapi memang respek la zizan mintak maaf terus dengan Pak Nil..Biasalah manusia, sedangkan lidah lagi tergigit..siapa yang tak pernah buat silap kan..Harap- harap Pak Nil akan melupakan perkara ini dan menyambung karier nya seperti biasa tanpa sebarang kontroversi, begitu juga dengan zizan..Haaaa...Korang pun tak tahu cerita yang sebenarnya kan..haa klik link bawah ni..

video

http://beautifulnara.com/aznil-bengang-dengan-lawak-zizan-yang-persenda-nama-arwah-ayahnya/

p/s : jadikan pengajaran..Harap-harap kedua-dua mereka teruskan karier tanpa sebarang kontroversi..Berbaik-baik semula..Zizan bukan sengaja..
Read more

AKADEMI FANTASIA 9 - YANG TERAKHIR SEUMPAMANYA??


Nampaknya selepas ini, demam Akademi Fantasia akan mula melanda setelah Akademi Fantasia 9 (AF9) merupakan akademi Fantasia yang terakhir dan desas desus mengatakan PakNil bakal menjadi pengacara. Waaa, mesti best!
Hari ini, pihak astro telah mengumumkan keputusan menamatkan program itu dibuat kerana Astro mahu meneroka format baru untuk diperkenalkan kepada penonton mereka. Pengetua Akademi Fantasia 9 berkemungkinan adalah dari indonesia iaitu komposer dan penerbit terkenal dari Indonesia, Erwin Gutawa.

p/s : what??..pengetua dari indonesia..sudahlah AFF CUP baru ni final dengan indonesia..aku pulak,masa AFF Cup hari tu,hari-hari 'berperang' dengan orang indonesia ni kat facebook..haha...tidak apalah..kita tunggu dan lihat sahajalah betul atau tidak info ini..Bakal menjadi AF yang terakhir..( memang patut lama dulu di berhentikan pun )..mungkin ada yang tak setuju..tapi itu pendapat masing-masing kan..Bagi aku, macam itu lah..

Credit to darkman.com
Read more

RADIO POPULAR ONLINE


GET BORED WHILE ONLINE??..LISTEN TO RADIO WHILE YOU ARE ONLINE, ALL POPULAR RADIO AROUND THE WORLD NOW ONLINE FOR YOU..

ANDA BOSAN SEMASA MELAYARI INTERNET??...DENGARKAN RADIO SECARA ONLINE DAN PILIH CHANNEL RADIO YANG MENJADI KEGEMARAN ANDA SELAMA INI..
ERA FM?..SINAR FM??..DAN SEBAGAINYA...SAMBIL BERFACEBOOK DAN BERTWITTER, SAMBIL MENDENGAR RADIO...

click here ---->> radio popular online

dont forget to bookmarks it...
Read more

HEAVEN SWORD AND DRAGON SABRE 2003




FREE DOWNLOAD HEAVEN SWORD AND DRAGON SABRE 2003-ENG SUBS
Synopsis
Based on the popular novel by Jin Yong Kam Yung. He also wrote Legend of the Condor Heroes and Return of the Condor Heroes. The Heavenly Sword and Dragon Sabre takes place during 14th Century China during the Mongolian Yuan Dynasty, roughly 100 years after the events of Return of the Condor Heroes. After decades of struggles, famine, and bitterness which the Chinese citizens blamed on the Yuan Dynasty's misgovernment, the Martial Arts sects have begun to rebel. Prince Ruyong asks Cheng Kun, a Shaolin monk with an ulterior motive, for a plan on how to deal with the rebels.
"The wielder of Heavenly Sword and/or Dragon Sabre rules the world."
This well known legend in the Martial Arts community is the impetus for the tale of Zhang Wuji. The story begins with how his parents met (episodes 1-3), then tells his trials as an adolescent (episodes 4-8), proceeds to relate his rise to prominence (episodes 9-23) and reveals the secret behind Heavenly Sword and Dragon Sabre (episode 23), and ends with the confluence of Wuji's love life, the Martial Arts sects' long standing grudges, and cruel fate.

any problems??..just write your comment here....
credit to www.heavenofdesires.com
Read more

FIFA WORLD RANKING -NEW UPDATE 12/JAN/2011

Let see the new fifa world ranking that have release a few moment ago..so how with your country ranking?..are they up or down?..this update was in 12/1/2011..and nex update would be at 2 FEB 2011..DONT FORGET TO COMMENT HERE.. FIFA 2011 RANKING-UPDATE 12/JAN/2011 PLEASE COME BACK LATER FOR NEXT UPDATE..2/FEB/2011..SEE YOU SOON..
Read more

PEMENANG TIRU GAYA ARTIS AJL 25 - MISHA OMAR PULANGKAN

video

pemenang tiru gaya artis untuk AJL 25 yang baru sahaja melabuhkan tirainya.Kita tahu Ana Raffali menang AJL 25..biar pun ada yang masih tidak berpuas hati dengan kemenangan tersebut..tapi..bak kata pepatah orang kampung aku..win is a win..haha..lagu itu memang best pun..jadi,macam mana pula dengan budak-budak dalam video ini?..bagus juga sebenarnya idea dorang ni..ada juga lawaknya..
Read more

All Time Most Popular Movie

Disclaimer

Please note that NONE of the files listed on this blog are stored on the site. We only serve to index contents available from other sites as a convenient and easy way for our visitors to find files that have been shared by their respective copyright owners.

As such, blog4u DO NOT claim ownership rights of any documents and/or materials accessible or made available on this site, nor assume any responsibility for the contents on any externally-linked site or for any links on any externally-linked site. Use of this site is therefore solely at your own discretion.

If you believe that your copyrighted material may have been unintentionally infringed, please write to us directly for immediate removal. All those link not beeing hosted by blog4u..Ij was taken from 3rd party and been credited to them.