close button

Ads Header

,

Pages

COPYCAT CARA MUDAH NAK BLOG POPULAR?!

BEWARE!!!
SEARCH KAT GOOGLE, MUNGKIN ADA ENTRY ANDA YANG ANDA CIPTA SEHARI SEMALAM, DICOPY PASTE BULAT BULAT DAN SIAP DALAM MASA 1 MINIT SAHAJA!!

First of all...I HATE COPY CAT!!!!.. Ya..i hate copy paste..yang paling aku hate la..100% copy paste..Tanpa ada edit atau cipta satu dua ayat baru..Yang tarak boleh tahan tu, sampai kadang-kadang ada ayat yang boleh membuatkan pembaca tu, terfikir, apasal lak lain macam saja entry ni..ye la, kalau aku letak nama aku dalam entry tu pun bukan si copycat tu nak edit pu, main paste je bulat-bulat ( xke kantoi? ). 

Sampai ada reader yang tanya awak copy entry sapa ni?.Saya macam pernah baca la, sebijik!..Baru tadi aku diberitahu ada orang copy kucen entry aku, entry tertop aku plak tu..Aku tak pernah marah kalau nak copy, ambil la teh sekali pun kalau ada, tapi beritahu lah, tak pun kreditkan ke blog yang empunya entry, baru la si original tu tak marah. Aku pun ada ambil entry orang lain, macam movie- movie yang korang download tu, tak semua datang dari file upload aku, tapi aku bagitahu kepada admin blog tu dan kreditkan ke blog dorang, siap link kan lagi blog dorang kadang-kadang tu..aku siarkan dengan cara aku sendiri.
Aku rasa korang yang lain pun mesti pernah di copy cat kan?..apa korang rasa, apa korang buat?..Yang pastinya tak semua suka, ada juga yang tak ambil kesah pun..Tapi jangan sampai lah, ada blog yang sebijik macam korang pula nanti yaa...Kalau tak percaya, search lah kat google, tentang copycat ni, ramai yang mengaku ada blog sebiji macam dorang..Haa..aku tak marah, tapi tolonglah beritahu..

So, pada si copy cats tersebut, nak copy and paste juga entry aku yang ni ke??...perlu kah aku reveal url kau kat sini??..HAA NAK COPY SILAKAN LAH!!... jangan sampai seluruh blogger tahu aktiviti kau ni..tukar lah tajuk blog kau kepada copycat.sdn.bhd!!

Hairan kenapa tak copy je entry blog yang famous macam Ben Ashaari ke Redmummy ke Eyriqazz ke, ni blog kurang bajet ni la nak dicopycats..

p/s : aku x marah pada kau ******.....tapi aku pesan kau hentikan lah benda ni,,share dengan cara yang betul..tunjukkan kekereatifan kau tu bukan dengan cara copy n paste..100% plak tu..

19 comments:

pneumedic said...

HERAN, APSAL X COPY PASTE ENTRY BLOGGER OTAI MCAM BEN ASHAARI OR RED MUMMY JE..KAN LAGI CEPAT NAIK..XBERANI PLAK KE?...NI BLOG SERABUT MACAM AKU NI LA JADI MANGSA PUN..DASAR AYAH PIN BETUL LA..

Along Usop said...

hahaha.. tu org taktau malu namenye..

aku pun bukan semua entry buat sendiri.. tapi takde la aku buat sebiji cam original..

nak kene tegur dulu kot..

ramai blogger baru nak naikkan rating.. tapi taktau mcm mane buat entry best..

Opah Kentang said...

sabo sabo. oke!
chill.
g maki je sape yang copy cat tu

misz beauty said...

huh mara betol ni... bawak2 besabar... maybe sbb dia suka entry dan penulisan awk dier copy... hihihihiii

CahayaCintaIlahi said...

pernah terbaca gak pasali bende ni lagi2 kat blogger baru.. mmm tah la

pneumedic said...

AKU RASE MCM NK REVEAL KAN AJE URL NYE KAT CNI..BIAR KORANG TGK SEBIJIK KE X..
AKU UBAH LIRIK NI " KALAU CINTA JANGAN KACAU,KALAU SAYANG XPERLU MARAH "

VERSI AKU "KALAU SUKA JANGAN PLAGIAT.KALAU BERMINAT JANGAN TIRU BULAT-BULAT"

Rock-Alim said...

kalau marah g blog saya..baca doa ketika marah..hehe.. biasa la tu.. maybe ada masa x mengizinkan.. caring is sharing..

Rose Khoo said...

Hurm, betul tuh. klu nak copy pun mintala permisi [ayat indon tuh] dgn empunya entry tuh. nie tak? hurm....

Miss dorayAki said...

aki pun tak suka. so far, tak pernah kena ;)

~♥ Mawar ♥~ said...

dia ingat si original tak tau kot yg dia tu copy cat.. padahal kita blogger lama ni senang je nk detect..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

copycat no idea...klau x de idea,x yh lar nk berblogging nie...betul x...??

hawiz said...

sabar ler..huhu

pneumedic said...

Betul tu syed..aku agree..
nak kata aku ni lama xde la..baru juga,tapi aku kaji dulu,blaja dari orang lama..aku pun pnh wat silap pakai autobw,tpi skli je pki,pas ditegur oleh sesorang yg mbr yang dasat heheh..aku insaf..last2..knl rmai blogger dr kjdian ni..
setuju le..copy cat no idea,xde idea xyah blogging..

masterfaiz.com said...
This comment has been removed by the author.
masterfaiz.com said...
This comment has been removed by the author.
masterfaiz.com said...

nak meniru pun ada 'adab'nya juga..

anyway, nak join? Contest | Professional Header untuk masterfaiz.com

cʏcʏʌαииιℓα said...

diarong dah tak tahu malu sebab tu main copycat orang punya entry or blog sesuka hati , tak ada adap -..-

+akufobia+ said...

minum copy.

rizwan's sweetheart said...

yang tulen tu lebih best!!! memang tak patut orang yang copy paste 100% entry orang lain ni

Post a Comment

All Time Most Popular Movie

Disclaimer

Please note that NONE of the files listed on this blog are stored on the site. We only serve to index contents available from other sites as a convenient and easy way for our visitors to find files that have been shared by their respective copyright owners.

As such, blog4u DO NOT claim ownership rights of any documents and/or materials accessible or made available on this site, nor assume any responsibility for the contents on any externally-linked site or for any links on any externally-linked site. Use of this site is therefore solely at your own discretion.

If you believe that your copyrighted material may have been unintentionally infringed, please write to us directly for immediate removal. All those link not beeing hosted by blog4u..Ij was taken from 3rd party and been credited to them.